ДА ЛИ ТРЕБА УПИСАТИ БРОДОГРАДЊУ?


Док разгледате овај сајт немојте се задржати само на пребројавању испита и кредита. Може вам се учинити да је наш смер један од лакших, а није. Да бисте га завршили, и овде вас чекају књига, компјутер и прибор за цртање.

Зашто би онда изабрали баш овај смер? Можда зато што је различит, што нуди нешто битно другачије од осталих усмерења Машинског факултета.

У Србији, али и у Западној Европи, тренутно нема довољно инжењера бродоградње. Чињеница је да данас у Србији - за разлику од многих других области технике - нема ниједног инжењера бродоградње којем се није пружила прилика да ради у струци.

Добра прилика за посао, међутим, не треба да буде једини критеријум на основу којег ћете се одлучити за будућу професију. Да би стекли елитно занимање (Naval Architect) потребно је много труда и посвећености. Зато, пре него што се одлучите за овај смер, размислите да ли припадате онима који треба да упишу бродоградњу.


Ко не треба да упише бродоградњу?

Ко треба да упише бродоградњу?


Модул за бродоградњу акредитован је код британског Краљевског удружења бродограђевних инжењера (The Royal Institution of Naval Architects).